Nope.

Som alltid när jag bestämmer går jag och gör något helt annat.
 
Har jag tagit mig till Covent Garden idag? Nä. Har jag tagit kort på all julbelysining (eller marmite reklam) längs Oxford Street?
 
Näe.
 
Jag har suttit på mitt as, lekt runt på tumblr, kollat på Män Som Hatar Kvinnor och bråkat med 3. Men det är ungefär det jag har lyckats med idag. Det kan ju hända att jag tar mig ut och försöker ta kort på belysningen inom en timme eller så men jag skulle nog inte hoppas på för mycket om jag var ni. Men ja. Jag tvättade i alla fall igår så något produktivt har jag lyckats med i alla fall. Och så har jag gjort lite boende research också.
 
I morgon ska jag (jag har inget val, alltså) ringa till Jobcenter och kräva en intervju pronto så jag kan få tillbaka min skatt och sluta bli beskattad, samt få mitt engelska personnummer. För har jag inte det innan den 6e december får jag rikligt med problem. 
 
Men puss på er hörrni, jag ska kolla vidare på Millenium nu.

Update.

Gråter nästan av lycka, rummet finns kvar och det är dessutom inte det enda i huset, så jag kanske faktiskt har en chans. 
 
Ska ringa och ringa tills jag hittar någonting.
 
Fingers crossed.

Sur.

Nu är jag typ så sur att jag skulle kunna slå någonting.
 
Seriöst, nu skulle jag kunna mörda.
 
Fick just ett mail från Spareroom där de bad så hemskt mycket om ursäkt, men på grund av ett fel i stystemet hade ett av mina meddelanden inte kommit fram.
 
Meddelandet?
 
Landlorden för det där jävla rummet i Elephant and Castle komplett med info och telefonnummer.
 
Jag ska ringa, men jag tror mina chanser är lika med noll.
 
Fan.

Bilder.

Sen jag skrev det förra inlägget har jag lokaliserat en mugg som städarna glömde diska (det är min dag idag), lånat snabbkaffe av Geri och svurit på att jag aldrig, aldrig, aldrig mer ska dricka Sainsbury's Instant Coffee (jag ska köpa från Starbucks, det är gott) och placerat mitt as på sovsalsgolvet.
 
Jag tänkte lägga upp de där bilderna jag redigerade från i lördags, men det är inga stora bilder. Jag lekte med kameran förut och drog ned kvalitén på bilderna och eeh, ja. Nu måste jag komma ihåg hur man leker tillbaka inställningarna för det blev jättedålig upplösning.
 
Så mina bilder är jättefint redigerade med skuggor under och så, men bildern på miljön får faktiskt vänta för det är superfint nu med alla färgerna på löven och jag vill ha stora bilder. Så ni får som sagt vänta lite på dem. 
 
Men här kommer lite bilder från Hostelet. 
 
 
Sådär jag. De första två bilderna är av min sovsal. Och de andra receptionen. Någonstans har jag gömt bilderna på köket men jag kan verkligen inte hitta dem så ni får nöja er med de här så länge. 
 
Nu ska jag tvinga i mig kaffet (koffein är koffein och koffein är värt) och kolla på Harry Potter.
 
Puss på er.
 

Dä' lugnt, vänner. Jag lever.

Jobbig vecka, jobbig Jojo.

Typ.

Jobbade en hel del och hade dessutom två riktigt jobbiga dagar med stress över en kompis så jag bestämde mig att helt enkelt strunta i bloggen tills jag var helt ledig.

Och det är jag nu, så hej på er.

Idag är en helt okej dag faktiskt. Har för första gången på två veckor ätit ordentlig frukost (jag är en lat jävel, så jag går aldrig ned till frukosten eftersom den är två timmar innan jag ska gå och.. Eeh... Näe). Men idag är en sådan där fantastisk dag när städarna missade att diska och gömma undan alla skålar från frukosten så när jag gick ned till köket för att dricka lite te hittade jag en där. Så jag sprang till Sainsbury's och köpte mjölk och åt gröt till frukost. Och snodde skålen. Bättre än kaffe till frukost. Nästan. Jag måste köpa snabbkaffe, Starbucks är dyrt.

Och sen skulle jag för övrigt kunna skriva en roman om hur tacksam jag är över att jag är snudd på pank och ensam i London istället för snudd på pank och ensam i Stockholm men jag ska tygla mig själv.

Men fem spänn för mjölk är sjukt värt, is all I'm saying.

Men jag tänkte väl tvätta idag. Tvätta, köpa snabbkaffe och förhoppningsvis dra med någon till Nando's NHG. Om de fortsätter ge mig halva priset på mat måste jag ju dit, liksom.

Men vi får se. I morgon tänkte jag ta med mig kameran och ta bilder på Oxford Street's juldekorationer för de är väldigt överdrivna.

Puss på er


..... eller inte.

Eeeeh, asså jag är en sjukt lat jävel.
 
Och Harry Potter är så intressant när man ska redigera bilder. Så kanske inte ikväll, nej.
 
Kanske inte alls, om jag ska vara ärlig, men jag försöker hålla en positiv attityd till allt.
 
Så skulle jag vakna upp med halsont i morgon igen är det typ okej eftersom det i alla fall inte är lung inflammation eller maginfluensa.
 
Där. Positivt.
 
Jag går och lägger mig nu.

Fars Dag.

Den här dagen får ett riktigt stort, fett hjärta över sig. Gud, vilken bra dag.
 
Förutom faktumet att dagen började i ett dimmit töcken har det nog varit den bästa dagen på länge. Vid två tiden mötte jag upp Olivia och vi stack direkt till Starbucks (där baristan skrev Joe Joe på min mugg, men fair enough) innan det blev vidare till 3 en snabbis. 
 
Sedan tog vi oss in till Hyde Park och pratade. Och pratade. Och pratade. Vi gick längs vattnet, runt, runt, runt och gick sedan till Notting Hill där jag hittade Reese's flingor. Reese's. Flingor. Vi gick runt ett tag till innan vi kom fram till Nando's NHG och Olivia tyckte det såg så mysigt ut att vi gick in.
 
OCH HUR VÄRT VAR INTE DET? Ursäkta caps lock, men det var dagens bästa beslut. Alla var på superbra humör och deras Patrao var där så jag fick femtio procent rabbat trots att jag inte borde och vi fick gratis desert. Jag tror bestämt att jag ska ta mig dit minst en gång i veckan. Jag köpte en Kyckling Pitta med extra Halloumi i och två tillbehör. Det skulle ha gått på tolv pund. Gick på sex pund. Jag grät typ av lycka. Nästan. Om inte annat  zonade jag ut totalt när jag fick min Sweet Potato Mash för den är så jävla god. GUD, vad jag var nöjd efter den måltiden.
 
Och sen dess har jag kollat på Harry Potter och haft två sentimentala Skype samtal. Ett med Amanda, och ett med Hillevi.
 
Och bara för att vara extra produktiv har jag även hittat ett potentiellt rum i Elephant and Castle.

Så idag är livet rätt bra att leva. Tänkte kolla vidare på Harry Potter och redigera lite bilder från idag. Allt lär vara uppe om någon timme. 
 
Puss på er.

Break.

Mitt huvud känns som dimma.
 
Ba så ni vet, liksom. Jag sov i tolv timmar och huvudet känns som dimma. Bör nog pallra mig upp och dricka kaffe. Men jag sitter på mitt as i dormen och kollar på Harry Potter istället.
 
Men hur som haver, så tänkte jag uppdatera er lite. Berätta vad som har hänt eftersom jag varit så fantastiskt dålig på att blogga. Efter Milkshake City i onsdags mötte jag upp med Olivia som är här i ett tag och åt på ett italienskt ställe som ligger precis på Queensway. Så vi käkade billig tvårätters och drack Starbucks till efterätt ocb bara... pratade. Och om det är någonting jag saknar så är det nog det. Att bara kunna prata med människor, för jag har märkt att här borta kan folk vara rätt kyliga. Om jag ska diskutera någonting personligt eller viktigt någon gång tar jag det med den Australiensiska receptionisten. Hon är bra, henne kan man prata med. Men varenda engelska människa jag har pratat med kan liksom inte ta saker seriöst av någon anledning. Jag vet inte, bara en tanke som har slagit mig. Men hur som haver var det fantastiskt trevligt att kunna prata med någon som jag känt så länge. Och att äta någonting som inte är Nando's eller Subway. 
 
Sen började jag jobba. I torsdags jobbade jag mellan tolv och fem med en timmas paus för att sen jobba mellan sex och tolv. Jag kom hem klockan ett och trillade i säng. Död. I fredags jobbade jag mellan tolv och fem igen för att sedan jobba mellan sex och tio. Och när jag kom hem kunde jag inte somna.
 
Så jag vaknade klockan sju igår och... hade sovit i tre timmar. Men det var bara att sätta sig på bussen och åka in till jobbet för personalmöte. Egentligen var det sjukt ovärt för tre fjärdedelar av personalen verkade ha skitit i mötet. Vår Huvud Manager är på semester så hon var inte med, och Tales och Ben som ledde mötet var så trötta och bakis att det var komiskt. Men vi hade det ganska kul i alla fall. Okej, så vi fick inte Full English Breakfast eftersom Minty inte var där och det var inte lika roligt som förra mötet, men vi hade det mysigt.
 
Och så röstades jag fram som Employee of the Month, så det var kul. Bara faktumet att det hände och de trettio punden jag fick som pris. Känner mig rik nu.
 
Men mitt pass igår var inte roligt. Alla reagerade på hur jag jobbade. Hur trött jag var. Så när jag kom hem föll jag åter i säng och sov i tolv timmar.
 
Och nu känns huvudet som dimma.
 
Men det är okej. Jag ska möta upp Olivia och gå på promenad i Hyde Park, så jag behöver inte riktigt använda huvudet än.
 
Puss på er, jag tänkte försvinna ur min OnePiece nu.

Morr

Ber om ursäkt för den här pausen, men jag har liksom inte orkat blogga.
 
Har varit sjuk och eländig och de två senaste dagarna har jag jobbat en himla massa. Jag har bara inte orkat. 
 
Men i morgon är jag ledig så då kommer det nog någon uppdatering. Tittar bara in för att försäkra er om att jag lever. 
 
Puss på er.

Over Again

Jag har en ledig dag idag. Och så hade jag femtio pund kvar på kontot, så det blev en dag på Millshake City.

Jag har verkligen SAKNAT det här stället. Älskar att dricka Milkshake och prata skit med Paige. ÄLSKAR Reese's Milkshake. Älskar, älskar, älskar. Typ.

Så ja. Jag tänkte hänga här och bränna min tenner och sedan bär det väl hemåt.

Och i morgon får jag lön, så livet är helt okej nu.


Would he say he's in el-oh-vee-ee?

Jag hade tänkt vara superlistig och inte gå ut med mina kollegor för att bli av med min förkylning igår. Planen var tidig sänggång och sen uppstigning.

Det sket sig.

One Directions album läckte ut och... Ja jag lyssnade. Och sen lyssnade jag. Och lyssnade. Och även om jag stängde av musiken vid fyra efter ett tappert försök att somna till favoritballaden somnade jag inte förrns vid halv sex. Och så råkade jag vakna vid nio och då kunde jag inte somna om.

Men om jag är förkyld så märks det inte, och är jag trött märks det inte heller för jag är så jävla hög på det där albumet att det nästan är ett skämt.

Alltså jag lyser typ. Det är inte så att albumet är fantastiskt musikaliskt sett eller så, men låtarna är ju så himla härliga att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Och Ed Sheeran har skrivit två av låtarna och den ena är så himla fin att jag intog fosterställning i sängen när jag lyssnade. Fan, vad den killen kan skriva. Och även om jag tror att Ed skulle kunna göra den låten fantastiskt bra live är killarnas version sjukt bra.

Sen ska vi inte gå in på diverse solon och sånt för då kommer jag nog gå sönder. Jag har en himla massa känslor just nu, vänner.

Men om ni har tid tycker jag ni kan ta er in på YouTube och lyssna på Over Again. Om ni gillar Ed Sheeran kommer ni gilla den låten.

Vet inte riktigt när jag kommer börja lyssna på något annat igen. Januari, skulle jag tro. Lagom till Jonas Brothers släpper nytt.

Ska försöka få till något intressant att säga sen, men hoppas inte på för mycket. Jag tänker liksom inte riktigt idag.


Hit the pedal, heavy metal.

Det är en jävligt envis förkylning jag har, må jag säga. Den försvinner ju fan inte och nu går jag inte ens till jobbet. Jag tar bussen överallt och har rejält med kläder på mig. Men den ger sig inte.

Det är inte direkt ett jätteproblem. Bara det att min hals är torr så jag hostar hela tiden när jag tar kundernas beställningar.

Men jag saknar mina promenader. Igår gick jag faktiskt ut och lyssnade på musik. Jag orkade liksom inte sitta inne på hostellet och läsa Harry Potter hela dagen. Det är jättemysigt och så men jag är alldeles för rastlös. Men jag klädde mig i onepiece och militärjacka med vantar och halsduk. Och såg jätteganster ut. Fahad och Ali asgarvade när jag gick ut. Morr.

Och tre låtar från One Directions album har läckt så jag glider runt på ett musikmoln och mår asbra. Väldigt Backstreet Boys-aktigt. Det KLIAR i mig för att jag vill höra låtarna live. Vet inte riktigt vad jag ska göra av mig själv.

Så jag placerade baken på Starbucks och försökte läsa lite Harry Potter för att lugna ned mig. Det sket sig. Jag gick in på tumblr och twitter och tredubblade min pojkbandslycka istället.

Men det är lugnt. Adrenalin är bra. Adrenalin dämpar smärtan i mina öron och gör mig glad. Glad Jojo = Glada kunder.

Glad Jojo ska fortsätta bete sig som en trettonåring nu.

Puss på er.


Morrn, Morrn.

... Typ. Ja, alltså jag gick upp vid nio men jag var ur stånd att blogga just då, så morrn, morrn.

Tänkte bara hoppa in och varna för att ni sällan kommer få några superironiska/ argumentfyllda inlägg för jag har typ inte tid att bli förbannad här borta.

Förutom på spanjorer, men det kan jag ta i nästa inlägg. Inte alla spanjorer då, och absolut inte hela tiden men jag förklarar problemet senare.

Anyway, ni får nog leva med halvbra inlägg med rörig info om mina dagar. Jag har tappat min svenska writing mojo så mina krönikaliknande inlägg blir liksom inte bra.

Måste läsa mer svenska kvalité bloggar tror jag. Det här är ju katastrofalt. Min svenska försvinner mellan fingrarna på mig. Hjälp?

Men jag står i alla fall i receptionen laddar mobilen. Och dricker te. Försökte prata med Geri men kön är så lång att det typ är ett skämt så jag gav upp det försöket.

Jag ska möta upp en twitterkompis idag. Jag kan helt ärligt inte sätta fingret på när vi började följa varandra, vem som följde först eller vilken fandom jag höll på med under den tiden men jag tror vi pratar typ tre år som vi har pratat och aldrig träffats trots att vi båda bor nära varandra.

Och nu ska vi träffas i Covent Garden och fika. Klassiker att man ska behöva byta land för att ta tummen ur. Men men.

Nu sticker jag.
Puss på er.


Fest

Nu är det fest.

I tio veckor har jag gått runt med en namnskylt som det står "Trainee" på. Och idag av Ben mig en namnskylt med mitt namn på.

NU JÄVLAR ÄR DET FEST, ASSÅ. Jag har en identitet på jobbet. Nu är livet prima.




Hjälp.

Jag har aldrig riktigt insett hur dålig jag är på svensk grammatik. Svenska är ju mitt modersmål, jag går på känn, liksom.

Men nu känns det inte helt rätt alla gånger och jag har liksom inga grammatikregler att konfrontera för det är helt tomt där uppe.

Hjälp?


Starbucks

Alltså, jag älskar Starbucks. Speciellt mitt lokala Starbucks där alla bara är så fina att jag vill ha alla i julklapp, men de har ju seriösa problem med mitt smeknamn.

Hur svårt ska det vara?

Jojo är inte så svårt att stava till. Finns typ bara ett sätt att stava det på inom Engelskan. Och ändå envisas de med att skriva fel. Trots att jag alltid bokstaverar.

De personliga favoriterna måste ju ändå vara Georgio och Gorga. Fy fan, vad jag skattar när jag går ut därifrån.


Med sjukt hög risk för felstavning.

Ber om ursäkt för mitt förra och alla kommande mobilinlägg. Kan inte göra ändringar i appen och jag skriver som sagt på mobilen och - ja. Stavningen blir oftast inte helt hundra.

Hoppas ni kan stå ut med det, vänner.


Hej och hå.

Efter mycket om och men och en massa onödigt bråk med iTunes Store har jag äntligen laddat ned Blogg Esse appen. Detta innebär alltså fler inlägg. Tror jag. Det borde bli så. Jag är oftast sådär lite lagom sarkastisk och svensk-skrivar sugen efter jobbet men det brukar försvinna på vägen hem. Men no more of that, nu jävlar ska det bloggas. Man kan till och med bifoga bilder och grejer, det är fruktansvärt hi-tech. jag är glad.

Vad har jag gjort idag då?

Jo jag bytte rum. Den här helgen är en sådan där riktig skithelg då hostelworld crashade innan min bokning hann fram så jag flyttar runt som en tok här. Bodde på BV igår, idag är det första våningen, imorrn puttar de ned mig till källaren och på söndag flyttar jag in i en dorm som jag har bokat i en och en halv vecka framåt. Min favvo dorm. Fullt wifi, bara tjejer och första våningen. Blir inte bättre, typ.

Och så kirrade Kattis en One Direction biljett till mig. Mitt i middagen igår fick jag reda på att biljetterna killarnas konsert i maj skulle släppas idag och jag genomgick ett snöre mentalt sammanbrott under middagen. Hyfsat diskret, må jag säga, men sen när A och B hade stuckit hem ringde Josse och då kom tårarna. Tror jag gick i cirklar inne på Earl's Court Underground Station och skakade av nervositet.

Men Jag har världens bästa bästis som fixade en biljett till mig. Jag bryr mig inte om var jag sitter, jag vill bara vara där. Vill bara vara med om det. Det är det som är grejen. Minnen är halva grejen med fangirling. Minnen och gemenskapen. Och idag var jag rejält deppig eftersom killarna var i Sveroge och nästan alla mina vänner såg dem på X Factor. Då ville jag bara hem. Ville bo i Sverige så jag hade kunnat kampa för att få en bra X Factor biljett och kunnat kampa och fått en snorbra konsert biljett. Men nu är jag i London istället.

Spenderade kvällen med att läsa Harry Potter och prata med Mohanad och Fahad i receptionen. De är alltså två sv receptionisterna. Asmysiga och asköna båda två. De tillsammans med Geri (typ den enda roliga tjejen som jobbar) och Ali är så himla bra. Jag brukar alltid sätta mig på biljardbordet och snacka skit med dem i några timmar medan mobilen laddar. Det kommer jag verkligen sakna när jag äntligen försvinner härifrån.

Jag tror jag ska sova nu. Sov knappt en blund inatt och natten innan var inge vidare heller. Måste sova bort min svullna hals.

Puss på er.


Unpublished.

Hörrni, jag vet att ni tror att jag inte bloggar men detta, kamrater, är en lögn. Jag bloggar, jag bara… glömmer lägga upp allt. När jag skriver ett blogginlägg kan jag helt plötsligt få ett sms från Josse om något One Direction relaterat, och så kollar jag upp det och bryter halvt ihop och sen spenderar jag lite tid på facebook, bloggar lite mer, etc etc. Och så glömmer jag liksom att publicera. Eller så skriver jag i ett dokument och glömmer bort att jag har det där. Jag har cirkus femton opublicerade inlägg i den där mappen. Plus ett spektakulärt långt inlägg som jag skrev dagen efter Taylor Swifts skiva kom ut som inte sparades. Och i vanlig ordning blev jag så förbannad på blogg.se att jag slängde ihop macbooken och gick och lade mig.

 

Men jag är sjuk igen. Ärligt talat så tror jag att jag liksom aldrig är frisk. Jag går runt och är lite småsjuk och sen slår det till ordentligt så fort någon på jobbet är sjuk. Det där med ”du är alltid sjuk” som jag var så himla van vid att höra förut har kommit tillbaka nu. Och då har jag kanske varit sjuk tre gånger sen jag kom till London. Men det är tydligen väldigt ofta. Lite kul att veta är att det har visat sig att när jag väl blir sjuk så blir jag rätt rejält sjuk. Om jag har ont i halsen kan jag liksom inte öppna käften utan att allt gör ont. Och så får jag sjuka muskelsmärtor. Som igår. Jag vaknade igår och var helt hundra på att jag hade fått influensan eller liknande. Fy fan, vad jag hade ont. Och halsen ska vi inte prata om. Den var helt uppsvullen. Så jobbet var ingen rolig upplevelse. Det är en himla massa skrikande när jag står i kassan, vilket jag gör till typ nittio procent, så när jag väl tog mig från jobbet till Covent Garden för att träffa Annika och Beccy hade jag verkligen ont överallt. Musklerna längs käken, hela ryggpartiet, benen. Överallt.

 

Och idag satte sig skiten i öronen. Halsen är lite bättre idag, vilket är något av ett under eftersom vi kollade på Mamma Mia! igår och jag sjöng med alldeles för högt, men så fort jag sväljer protesterar öronen. Så jag är hemma nu. A och B kom och gav mig ett rejält care package hemifrån och sen tog vi oss in till Regent’s Street där vi spenderade en bra tid inne på Hamleys och sen fikade på ett Turkiskt ställe som gör fruktansvärt god choklad. Sen blev det en sväng inne på Claire´s där jag hittade en One Direction sponsrad Hot Water Bottle (som är alldeles för dyr, men sjukt ett kul koncept ändå) och sedan bar det av till M&M World.

 

Jag är alltid så himla lat när jag har med mig kameran. Jag tar med mig den, och så fotar jag inte för att jag orkar inte hålla på med fodralet hela tiden. Så det händer liksom inte så ofta. Men när jag väl fotar, fotar jag en hel del, för det är så himla tacksamt att fota med den. Bilderna blir så himla bra. Även om jag bara smäller av en testbild blir den bra. Så jag tog en massa bilder inne på M&M World innan jag bestämde mig för att gå hem och sova.

 

Men sova tror jag inte det blir något av för det verkar inte riktigt funka. Så jag tänkte äta lakrits, dricka vatten och kolla på någon film som jag sett en miljard gånger.

 

Kan trösta mig med att jag är i en väldigt lugn sovsal idag, så det är helt okej att vara på hostellet just nu.

 

Puss på er.

 

 


RSS 2.0