Det finns ett recept längst ned, jag lovar.

Det är dag tre av skitväder och ledighet på sommarlovet, också känt som dag tre av religiöst Doctor Who maraton. Än så länge är det bara säsong ett som jag lyckats ta mig igenom på en dag, men det har nog mer att göra med att jag faktiskt stack näsen utanför dörren igår och fikade hemma hos farmor med kusin. Och idag, eftersom jag åker till London om en vecka (!!!!!!!!!!!) och har funnit mig i Extremt Behov Av Att Tvätta. 
 
Så jag gick upp klockan tio idag och slängde in allt jag äger i tvättstugan, och alltså. Det säger antingen en del om hur mycket jag skitar ned, eller en del om hur mycket kläder jag utgår i från att jag har för jag tvättade hemma hos pappa senast i torsdags. Typ. Alla underkläder jag har. Vilket är väldigt mycket mindre än jag kan komma på att jag har köpt in. Fråga: hade man alltid problem med att livstycken/underkläder/strumpor försvann när det tvättades för hand, eller har detta tillkommit i samband med tvättmaskinen. Skulle mina strumpor försvinna om allt tvättades på ylletvätt? Har någon djupanalyserat centrifugalkraften någon gång?  Vart fan tar mina strumpor semester?
 
Strumpbesvär aside händer det alltså inte sådär väldigt mycket på mitt sommarlov och jag dör av tristess, men jag fick besök av Lessi för temys och prat medan min tvätt blev ren några meter bort så behagligt är det. Och för att jag faktiskt har fem säsonger kvar av Who, ett kök att städa och en packlista att skriva så egentligen går det ju ingen nöd på mig alls. Men för säkerhets skull var jag även hos doktorn idag.
 
Jag har nu, efter en ganska lång tid, blivit kungligt färdig med mitt värdelösa tarmsystem och har börjat en utredning. För ett och ett halvt år sedan gjorde jag ett test för laktosintollerans där absolut inget dök upp, trots att jag definitivt inte tål mjölksocker, men min läkare tyckte att man kan aldrig testa sig för mycket så idag tog jag blodprov för laktosintollerans, mjölkproteinallergi och gluten. To cover all bases. Håll gärna alla tummar och tår för att jag inte är gluten. Mjölkprotein är okej, men snälla, rara, älskade värld, snälla inte gluten. 
 
Jag, fröken Klarar Inte Sprutor Trots Blodprovsvan, gick alltså från Familjeläkarna lite skakis, ganska hungrig och ganska determined att laga mjölfri lunch för dagen. Sedan att det råkade bli glutenfritt också skadar kanske inte. Shit happens. Jag tänkte att det enda jag liksom inte riktigt har provat göra i amerikansk frukost/svensk onyttig lunch väg är bananvåfflor. Så jag tänkte liksom att.... why not.
 
Here's why and why not: De blev inte frasiga. Alls. Och jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas med det än. De blev fluffiga och fina, men smakade inte så mycket. Mina pannkakor smakar klart mer, trots att det är ganska precis exakt lika mycket i dem. Så jag får jobba på detta. Jag kan ju inte påstå att de smakade dåligt, men om jag måste välja mellan våfflorna och pannkakorna tar jag pannkakorna. Jag toppade hur som haver mina tre våfflor (Bonus: Det tar mycket kortare tid att göra dem eftersom det är tre våfflor men typ tio små pannkakor) med blåbär, hallon, kokosflingor och lite maplesyrup. Jag hade inget mjölfritt alternativ till grädde hemma men annars skulle det absolut legat på tallriken. Jag blev inte riktigt helt mätt; skulle kunna tänka mig att öka mängden banan eller mängden ägg. Eller ha grädde, eftersom det mättar bättre. När jag gör pannkakor brukar jag steka lite bacon till också så det kan ju ha med det att göra. Kan tänka mig att keso blir himla gott till också. 
 
Snyft.
 
OM MAN NU KAN ÄTA DET!!!!!!
 
 

Men, receptet;
 

1 XL-ägg
1 hyfsat stor banan
1 rågad tesked bakpulver
Lite salt
1 Jävligt Rågad matsked (soppsked) Green Choice Creamy Peanutbutter*
Matfett
 
Mosa banan i en skål, knäck ägget över, och dunka ned jordnötsmöret. Stavmixa detta slätt, och ned med bakpulver och salt. Blanda. Min smet blev ganska tjock. Pensla våffeljärnet med matfett mellan varje våffla och ät snarast. Toppa med vad som nu känns gott. 
 
*Green Choice Creamy Peanutbutter är ett jordnötsmör som endast innehåller jordnötsolja, havssalt och jordnötter. Finns att köpa på Ica och smakar, in my opinion, så mycket godare än vanligt jordnötssmör. Framförallt är det fasligt mycket nyttigare. 
 
Går att bytas ut mot mandelsmör eller mandelmjöl om man präglas av jordnötsallergi.

~*~

 
Saker jag tipsar er att göra:
1) Jag skulle hälla i matfettet direkt i smeten. Jag har ingen aning om hur mycket men jag rekommenderar att kolla igenom några vanliga våffelrecept och försöka lista ut därifrån. 
2) Häll lite bubbelvatten i. Det läste jag att man kan göra för att få riktigt frasiga våfflor. 
3) Har man inga XL ägg hemma brukar jag till mina pannkakor ta en stor banan, två små ägg och hälla lite mandelmjöl i tills den blir tillräckligt tjock. 
4) HA GRÄDDE TILL. Jag ber er, grädde eller något alternativ till grädde. Det är liksom inte en våffla utan grädde. Ni kommer inte ångra er, jag lovar.
 

Kommentarer
Postat av: GoForFit

Ser supergott ut! :)

2014-06-25 @ 16:02:45
URL: http://goforfit.se
Postat av: Annika

Mjölfria våfflor blir inte frasiga. Det är nåt med gluten som ger den där krispiga ytan. Har testat med kokosmjöl, mandelmjöl, fiberhusk mm mm. Gott med mjukt. Frågat andra som undviker gluten: ingen har lyckats få frasiga våfflor, fast det stått så i recepten. :(

Svar: Åh :/ vad tråkigt. Då är det enda jag borde gör tills nästa gång typ att försöka få den smakrikare?
Jojo

2014-06-26 @ 19:06:41
Postat av: Annika

Majsmjöl eller rismjöl kanske funkar förresten. Det har jag inte testat pga mycket kolhydrater. Men det är ju glutenfritt!

2014-06-27 @ 14:28:45
Postat av: Annika

Majsmjöl eller rismjöl kanske funkar förresten. Det har jag inte testat pga mycket kolhydrater. Men det är ju glutenfritt!

2014-06-27 @ 14:28:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback