Sjuk.

Sådär ja.
 
Nu är jag sjuk. 38.3 innan alvedonen, snuva, näsan rinner, rinner, svider, rinner, svider, svider, blöder och samhälle är tio gånger svårare att göra när huvudet är tungt och ögonen är uttorkade. Och så astman, så klart. Astman suger idag. Jag ska göra det bästa möjliga av den lilla energin som finns till godo. Försöka få ett par extra timmar sömn.
 
Men jag tror nog inte jag går till skolan i morgon. 
 

En sammanfattning av kvällens känslor och tankar kring fredagens samhällsdiskussion med tillhörande skriftlig inlämning.

 

Mediaproduktion 1.

Vad händer när man släpper lös en klass med kameror som man aldrig har använt förut, a preview.
 
// 1. Moa och mitt morgonkaffe, // 2. Nora // 3. Jag gav upp lite. // 4. Moas ögon. // 5. Och igen. // 6. Mina ögon.

En uppdatering.

Samhällskunskap är en sådan kurs som är fantastisk i klassrummet och så jobbig att arbeta med hemma. Jag är ganska missnöjd med att jag har så pass lite kurser i mitt schema men just när det kommer till att plugga samhällskunskap känns det helt plötsligt så mycket bättre att jag har en massa extra tid för den här samhällsuppgiften vi har tar en himla massa tid och energi. 
 
(Energitjuven i detta sammanhang består till stor del bara av att ladda om när min ångestgärna säger åt mig att ge upp, men jag är tacksam för den extratid jag får i alla fall).
 
Men helgen då? Jo, vi var på IKEA. (Aldrig, aldrig, aldrig mer IKEA på en söndag). Efter cirka två timmars stress hittade vi en dekorariv kudde, en spegel, lite annat krimskrams som ska upp när rummet äntligen är helt klart, ett nattduksbord och två hyllor. I går kom pappa över och borrade tills det blödde ur öronen på mig och jag ville springa och köpa aladinaskar till samtliga i vår port som plåster på såren för oljudet. 
 
Och nu är rummet typ klart. 
 
Alla lådor är uppackade. Jag ska ta mig till Granit och köpa ny förvaring. Det som kvarstår är en ny, bredare säng, en sminkspegel, en lösning till alla mina synliga sladdar, en till hylla och att hänga upp spegeln på väggen. Sedan är det klart.
 
Until then tänker jag fortsätta svära över den här Samhällsuppgiften och hålla käften för att jag har, kamrater, i vanlig ordning gått och blivit sjuk.
 
Det visade sig vara svårt att få till något vidare sammarbete mellan ljus och kamerainställningar så ni får helt 
enkelt vänta på ordentliga fotografier ett tag till. 
 

Summer picspam.

Det blir inte så många bilder från min resa till Parga. Om ni är intresserade kan ni kolla igenom den här kategorin. Kände att det kanske var roligare att få se mer från till exempel Frankrikeresan eftersom blogganet har var ganska obefintligt efter Parga.
 
 
// 1. Vackra hamnen i Parga, finaste stället på hela jorden, tror jag. // 2. Stranden precis vid said hamn. // 3. Det där landskapet, alltså. Omöjligt att få bra på bild, men fantastiskt att titta på. // 4. Var på The Script på Grönan tillsammans med Kewin, Claudia och Jennifer. // 5. Vi stod en meter från scenen, och jag var kortast i vanlig ordning. Hence, händer överallt. // 6. Helena fyllde nitton år och vi impulsbadade. // 7. I lundsjön. Det tog timmar att torka BHn. Blusen jag hade över när jag cyklade hem blev dyngsur. // 8. Vi hyrde en bil på flygplatsen i Nice. // 9. Och tog oss vidare till Menton. // 10. Åkte till Italien för att handla god mat och billig(are) likör. // 11. Hittade mycket Nutella för lite pengar. // 12. Åkte in till Cannes för att träffa Kattis. // 13. Såg chansen, tog chansen. Liam Neeson har aldrig varit så cool.  // Vi åt Paninis och drack Cola och försökte att inte dunsta bort i värmen. // 15. Det fanns många båtar i Cannes. // 16. Och ännu fler fanns det i Monaco. // 17. (Även hus. Trots att man nog skulle kunna leva lätt bra på båtarna.) // 18. Hittade irländk cider, blev både euforisk och nostalgisk. // 19. Åt en kycklingsallad, blev matförgiftad. Var utslagen i dagar. //
 
 

Lördag.

Idag var en sådan dag då det tog två timmar att vakna, och huvudet kändes som ett moln. Mest för att jag fick sova ut. Min kropp är så sorgligt ovan vid tidig uppstigning och jag kan inte ha fått många timmars sömn den här veckan. Hoppas på att den vänjer sig. Snart. Jag är oändligt trött på att undvika glasväggar som liksom bara... dyker upp från ingenstans. 
 
Men det har varit en lugn morgon. Med sjukt utdragen frukost och två koppar Yorkshire Tea. Jag har spenderat en hel del med att äntligligen tömma kameran. Minneskortet blev fullt ungefär vid samma tidpunkt som mitt iPhoto började crasha vid varje användning och datorn gav upp vid inmatning direkt till bildmappen så det har liksom inte blivit av. Men nu. Nu har jag en dator, nu jävlar.
 
Tänkte lägga upp ett gäng kamerabilder från sommaren. Några. Jag har timmar av bildredigering att se fram emot. In the meantime är ni välkomna att uppskatta dagens frukost.
 
//1. Love Actually kändes som det klockrena beslutet när det fortfarande är sommarvärme ute, osv. // 2. Äggröra och Keso på rostad Pågen Guldkorn // 3. Yorkshire Tea. //
 

Hey wait, en skolvecka!

Då var första hela veckan på Rytmus avklarad. Jag har en MacBook Pro, ett glatt humör och en helvetisk samhällsuppgift att jobba med tills på fredag. In the meantime (mest för att klockan är halv tre och jag //borde verkligen inte vara vaken med tanke på hur lite jag har sovit de senaste dagarna//) blir det typ bara en enkel bilduppdatering. Kan även komma att upprepas under samtliga skolveckor såvida jag inte blir på åsiktshumör.
 
 
// 1. Jag och Elin kände att Sundaes med pommes was the way to go. // 2. Vi firade Rahels födelsedag på O' Learys. // 3. Det blev Gyros till lunch och Rahel skapade ett mästerverk. 4. // Och vi fick ganska mycket samhällsläxa. // 5. Rahel, Elin, jag och Nathalia premiäranvänder PhotoBooth. //

Rytmus.

Då var skolan igång igen då.
 
Det var en dryg månad eller mer då jag bestämde mig för att inte blogga alls för jag är en paranoid jävel. Livet brukar te sig på sådant sätt att när jag berättar om hur någonting börjar gå i mitt liv, förändras det drastiskt och så står jag där med lång näsa (typ. Mer eller mindre. Ibland). Så när jag kom tillbaka från Menton var jag tvärbestämd på att inte blogga om eller prata särskillt mycket om hur min skoljakt gick, och så var det med det.
 
Men nu är det klart, och jag har gått i flera dagar och det fucking blev Rytmus
 
Vi behöver inte gå igenom min reaktion, men den var positiv. Det var jävligt skönt att höra att ett intagningsprov som jag tyckte var fantastiskt dåligt visade sig vara en direktbiljett till mitt drömgymnasium. Livet är jävligt skönt att leva nu, osv.
 
Men jag få göra det jag tycker om, och det är kort sagt bara så himla skönt. Jag läser dock om ettan, så jag har ett himla luftigt schema eftersom jag inte kan läsa om kurserna jag redan har fått betyg i. Jag ska dra mig upp till SYVen i morgon och försöka fylla ut allting lite bättre. Men livet är på plats och jag har bokat en höstresa till London så i överlag känns det på något sätt himla okej att gå upp sju två gånger i veckan.
 
(Jag har glömt bort hur man går och lägger sig tidigt, men det är okej. Kaffe är en fruktansvärt användbar dryck i min vardag)
 
 

RSS 2.0